Parels van de Reeshof

Monique Robbe - in ‘t Ven
Bodystudio Move-it

‘Achteraf gezien had ik het tien jaar eerder moeten doen: een eigen bodystudio openen. Het is zo ontzettend leuk!’ Monique Robbe straalt als ze dit zegt. In de intieme en rustgevende tuin licht ze haar doopceel: ‘Voor niemand heb ik geheimen.’ Haar verhaal is het verhaal van velen en gaat over eetverslaving, hoe ze ervan af kwam en wat het haar bracht.

‘Hoe het kwam dat ik zo zwaar werd, is een vraag die vrijwel dagelijks aan mij gesteld wordt. Dat ging eigenlijk vanzelf. Mijn man John was hele dagen van huis. Wat mijn kinderen met het eten lieten staan, at ik op. Zonde om weg te gooien, vond ik. Het eten werd mijn valkuil. In de spiegel keek ik niet meer. Wel liep ik er altijd heel verzorgd bij.’

De knop ging om toen ze zichzelf terug zag op bewegende beelden en ze bij het traplopen steeds hyperventilerend bovenkwam. ‘Er moest iets gebeuren. Een vriendin adviseerde om te gaan sporten in een warmtecabine. Daar ging ik al liggend doelgerichte bewegingen maken.’ Doorzetter als ze is, viel ze in een mum van tijd af. Ze wilde thuis ook zo’n warmtecabine hebben.
Samen met John ging ze op pad om er een aan te schaffen. De verkoopster merkte haar enthousiasme en porde haar aan om zelf een bodystudio te starten. ‘We reden vanaf de winkel in Bergen op Zoom naar huis en nog voordat we thuis waren, hadden we een heel plan bedacht.’ Een half jaar later, maart 2006 kwam haar droom uit: Bodystudio Move-it was een feit.

De cliënten waarderen de sfeervolle binnenplaats. Ze lezen, drinken of kletsen er wat. Of ze lopen even binnen in het kantoor van Monique, de plek waar ze klanten begeleidt bij het afvallen. Dat doet ze aan de hand van het Proteïne Dieet. ‘Sporten is prima, maar blijkt voor sommige mensen onvoldoende. Ondersteuning met een dieet is aan te bevelen. Ik ben ooit zelf in aanraking gekomen met dit dieet en bij mij werkte het goed. Natuurlijk heeft ieder een ander gestel en moet je uitproberen welk dieet bij jou past.
Het meest geniet ik als klanten blij en gelukkig de poort uithuppelen. Ik wil ze net zo happy maken als ik zelf ben.’ Monique beaamt dat de wil om af te vallen echt diep van binnen moet zitten. ‘De eerste belangrijkste stap is als ze bij mij over de drempel komen. De tweede is het besef dat echt elk pondje door het mondje gaat. De doelen die we stellen zijn klein en bij al die kleine successen staan we ook stil. Dat motiveert om door te gaan.’

Waarom klanten zo graag bij haar komen? ‘Ze waarderen de kleinschaligheid, gezelligheid en de persoonlijke begeleiding, zowel bij het sporten als bij het dieet. Ze voelen zich in de watten gelegd. Mijn klanten zijn dan ook de beste ambassadeurs. Deze uit de hand gelopen hobby is een stok achter de deur om niet meer in mijn oude valkuil te trappen.’

Tekst Erica Theloosen van tekstbureau Caatjes Pen, www.caatjespen.nl

Het verhaal over moVe-it!! Dieet is, samen met andere verhalen over ondernemende mensen uit de Reeshof, terug te vinden in het boek 'Parels van de Reeshof'.